HOVIS

Idag blev det Käftis (tand) för mig, Fotis (fot) till mig och Hovis för Bruci. Hon halkar så himla mycket när hon går där det är packad snö (typ alla vägar) går nästan bara att rida på åkrarna där det är meterdjup snö och det kan man ju inte göra varje dag. Så nu blir det snösulor och fyra brodd som gäller, najs!


Min fina. Inte konstigt att man halkar när man bara får två brodd och när man väger 900 kilo.


Ida Bergqvist

SJÄLVFÖRVERKLIGANDE

Jag rider. Jag är en hästmänniska. Det är min framtid. Det är mitt yrke. Det är där hjärtat sitter. Jag gör det här varje dag och jag har gjort det sen jag kunde gå på mina egna ben. Det är lika naturligt som att hjärtat slår, det är lika naturligt som att jag andas. Jag kommer aldrig sluta.

Men jag gör andra saker imellanåt. Saker som får mig att få en kick. Saker som får mig att känna mig levande. Saker som gör att jag orkar vardagen. Saker som får mig att inte göra likamed-tecken mellan min prestation i ridningen och självkänsla. Saker som får mig att må bra och tänka på annat. Saker som ger mig perspektiv. Speciellt nu när jag varit (är) arbetslös. Saker som är självförverkligande. Saker jag gör bara för min skull.

det handlar inte om vem som är tyngst eller om vem som spottar fetast eller att vara helt fucking galen
det handlar om känslan



ta inte detta direkt som att jag målat grafitti. jag har gjort stencilen, ja.



Fröken Bergqvist

TÄVLINGSSKJORTA


Med vanlig krage


Med vit krage


Fin detalj på vänsterarmen


Detalj på ryggen

Min tävlingsskjorta jag köpte för ett tag sen. Runt 200 spänn från Horze. Många fina detaljer, snygg modell och snygg färg. För dig som inte vill punga upp pengar till en snordyr kingsland-skjorta. Som tävlingsskjorta eller vanlig skjorta. You name it.

Ida

JAG TROR PÅ DIG

Idag skötte han sig. Han som börjat bråka lite. Han som bara är fyra men varit som en ängel fram tills nu. Han som jag tror på. "Top class showjumper", så sant som det var sagt.




Ida Bergqvist

DET ÄR LITE SVALT

Japp. Som alla märkt är det lite svalt runt om i Sverige. Som en liten sval sommarvind. (okej, i skrivande stund är det typ -2 men för ett par dar sen var det si sådär -20 såatteh)



"Och vad fasen är det här för jädra skrytblogg" tänker kanske du. Men icke sa nicke. Detta Breeders-Crown vinsttäcke hänger uppe i stallet. 2 stycken hänger där faktiskt. De hänger innanför ytterdörrarna och isolerar mot kylan. Den ni. Jag skulle kunna få vilken travgubbe som helst att gråta blod genom att bara ta dem in i mitt stall just nu. Känns tajt.




Och gullig som jag är tänkte jag bara visa mina grymma vinterridstövlar från treadstone. Bäst verkligen. Förra monstervintern hade jag dessa när jag gick i skolan. Hästarna stod i kallstall, och det spenderades många, många timmar där. Och vem frös inte en sekund? Jo, jag! Dyra var dom inte häller. Köpte dom på Aubiose-rean för ca 800 spänn om jag inte minns fel. Finns en ny modell i år som typ är likadan. Kostar 2,5 tusen nånting..


Ciao
Fröken Bergqvist

ATT VARA ARBETSLÖS

Jupp, jag är arbetslös. Det suger och man mår dåligt. Nej, man mår verkligen skitdåligt. Jag fattade aldrig hur jobbigt det kunde vara för än jag satt där själv. Ångest. Jag känner mig verkligen som "den som blev kvar", placerade mig själv i någon form utav "misslyckad"-fack tillslut. Det tog på självkänslan vill jag lova. Men! På torsdag åker jag till england och provjobbar, känns rätt så najs. Är allting piss har jag säkert lärt mig något under den veckan.

Men allting är ju inte dåligt med att vara arbetslös, jag har tänkt mycket. Kommit fram till djupare meningar med livet. Känner dock inte att jag behöver redovisa mig, skulle inte bli bra att försöka sammanfatta det i ord i ett blogginlägg. Näej. Men jag har... how to say... utforskat min kreativa sida. Genom att sticka, brodera, måla och diverse andra underground-grejer.

Jag har kommit fram till att man är inte lyckad för att man har ett jobb. Det är en liten obetydlig pusselbit av helheten. Tänk ett landskapspussel och så är "jobb"-biten bara en bit av ett moln på himelen. Något sånt.
Jag är en bra människa. Jag älskar livet. Jag uppskattar var enda sekund. Jag gör det jag vill göra. Jag är lyckad. Det är 15 miljoner mil till solen.
Tänk på det.



Vinterbilder

Några bilder när vi släppte upp hästarna på ridbanan för att dricka, mest på Bucko (insåg att han var jävligt fotogenisk)


Snö!


Once agian


Bruci och Bucko galopperar, snyggt?!


Calvis


Mums, vatten says buck


Bebbs och Bucko och Cavlados lite där bakom!


Söta som dricker ur samma hink!


Buckbuck galoppar igen


Stackars Nextan fick inte vara med på någon bild!


Ida

RSS 2.0