JAG TROR PÅ DIG

Idag skötte han sig. Han som börjat bråka lite. Han som bara är fyra men varit som en ängel fram tills nu. Han som jag tror på. "Top class showjumper", så sant som det var sagt.




Ida Bergqvist

Kommentarer
Postat av: Eleonor

Hej Ida! Tack för din kommentar!

D

et kommer ju alltid finnas en sida som tycker att man ska rida utan nosgrimma och en som tycker med. I dressyren är de ju även en regel att man SKA ha nosgrimma på tävling.



Det jag tycker är att om man ändå inte spänner nosgrimman så löst så att den inte har nån funktion kan man lika gärna rida utan!



Jag har som regel att få plats med 2 fingrar mellan nosrygg och remmen (De låter vettigt med nån cm som du skrev). Hästen ska fortfarande kunna röra bettet och tugga eller dricka. Nosgrimmans funktion är till för att förhindra att hästen springer och gapar, tar bettet mellan tänderna, stabilisera bettet och själva tränset. (Sen finns de många olika nosgrimmor med fler/färre funktioner till olika typer av hästar)



Jag ser så här på saken. Om vi inte vill spänna vår nosgrimma för att den skadar hästen på ett eller annat sätt. Så bör vi ju då heller inte spänna sadelgjorden, för de är ju samma tryck - egentligen? Och den ska ju spännas åt "hårt".



Inlägget där jag reagerade på att ryttaren inte spände nosgrimman tillräckligt mkt hade hon som anledning: "Jag är ju så stadig i min hand så bettet åker ändå inte omkring i hästens mun"

Nä men då behöver vi ju inte spänna sadelgjorden för jag sitter ju så still i sadeln?



Hänger du med min uppfattning eller har du fler frågor eller synpunkter på de jag skrivit hör jätte gärna av dig igen!

Mvh

/ Eleonor

2010-12-06 @ 18:25:21
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/
Postat av: Eleonor

Nej egentligen är de inte ett jättebra exempel, men de va mest på hur den här tjejen tyckte att hon va så stilla i sin hand som man kan va stilla i sin sits.



De här med att hästen ska tugga på bettet är ju ett gammalt uttryck att hästen är tillfreds o jobbar på bra men de är sant som du skriver att hästen INTE ska tugga på bettet eftersom de då ligger fel i munnen.



Spännande. Jag får googla o kika!

/ Eleonor

2010-12-06 @ 18:51:56
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/
Postat av: Lamia - Tävling på bloggen!

Vilken snygg häst! såg ut som en riktig hoppare :)

2010-12-07 @ 15:38:44
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0